Nicci French Boeken


Nicci French Boeken Nederlands


Nicci French Boeken English

Nicci Gerrard Ik ben geboren in 1958 in Worcestershire (in het midden van Engeland). Voor het grootste deel van mijn jeugd heb ik in hetzelfde huis gewoond. In een grote bouwvallige boerderij waar de wind door de slechte kozijnen waaide en de regen door het dak naar binnen kwam. In de tuin stond een oude bank en aan de tak van een boom hing een schommel. Mijn vader was arts en mijn moeder was voor ze ging trouwen een verpleegster. Ik heb twee zussen en een broer.Ik heb gestudeerd in Oxford maar ben daar Sean nooit tegen gekomen. Na mijn diploma ben ik in Sheffield gaan wonen en heb daar een tijd gewerkt met moeilijk opvoedbare kinderen. Ik ging nog verder studeren en verhuisde naar Londen. Daar deed ik van alles en nog wat. Werkte als freelancer, gaf volwassenen onderwijs en begon een tijdschrift. Tussendoor ben ik ook nog getrouwd en kreeg twee kinderen.Toen ik Sean ontmoette, was ik niet meer getrouwd; ik werkte op dat moment als redacteur voor de New Statesman (waar Sean wekelijks een column voor schreef). Maar ik kreeg een andere baan (bij The Observer). Elf jaar en twee kinderen verder schrijf ik nog steeds voor The Observer. Ik schrijf van alles en nog wat. Omdat ik mag schrijven over wat ik leuk vind, kan ik zowel journalist zijn als n helft van Nicci French. Sean French Ik ben geboren op 28 mei 1959 en ben opgegroeid in een wijk in Noord-Londen. Mijn vader was vroeger producent bij de BBC-radio maar is nu filmrecensent voor The Observer. Mijn moeder, die uit Zweden komt, was lerares en vertaalster maar is nu gepensioneerd. Ik heb twee jongere broers.De middelbare school heb ik gewoon in de buurt gedaan en daarna heb ik Engelse literatuur gestudeerd aan de Christ Church in Oxford. Na mijn diploma behaald te hebben ben ik aan een doctoraalstudie begonnen maar begon me tegelijkertijd ook te verdiepen in de journalistiek. Dit kwam doordat ik een wedstrijd had gewonnen tijdens mijn studie. De prijs was een baan bij het tijdschrift Vogue.Daarna heb ik van alles en nog wat gedaan. Van theaterrecensent tot redacteur van verschillende andere bladen. In 1987 kreeg ik mijn eerste column. Voor de New Statesman heb ik jaren colums geschreven tot het eind van het jaar 2000. Mijn laatste column verscheen in het laatste nummer van het millennium.Ik had ook altijd al boeken willen schrijven maar het lukte me nooit om er eentje af te maken. Tot ik Nicci en haar kinderen ontmoette en ik eigenlijk nooit meer tijd had. Het resultaat zal jullie bekend zijn.Nicci en ik zijn in oktober 1990 getrouwd, zij had toen al twee kinderen uit een vorig huwelijk. Samen hebben we nog twee dochters gekregen die in 1991 en 1993 zijn geboren.Ik heb eigenlijk altijd in Londen gewoond. Maar in 1999 zijn we naar Suffolk verhuisd een dorpje net iets meer dan 100 kilometer ten noorden van London. Daar wonen we nu met de kinderen, katten en een hele dierenkolonie en de wind die om het huis waait.
Het tweede deel met psychoanalytica Frieda Klein die tegen wil en dank wordt meegesleurd in de afschuwelijke wereld van misdaad en moord. In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verledens en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht. Met Dinsdag is voorbij wordt de reeks vervolgd die begon met Blauwe maandag. Het is een prachtig strak gecomponeerde thriller met grote psychologische diepgang, waarin meer onthuld wordt van het raadselachtige innerlijk leven Frieda Klein. Zij spant zich in om vaste grond onder de voeten te krijgen in een onbekende wereld van misdaad en angst.

Kies dan voor een boek uit ons assortiment.

Gratis verzending - 30 dagen bedenktijd - Dag en nacht klantenservice - Gratis retourneren - Betalen met acceptgiro - Voor 22:30 uur, morgen in huis!